Why the nickname PuckStar?

English
In 1997 we got unlimited (no maximum download/upload limit) internet access for a fixed amount per month. I started chatting a lot on IRC (with a program you can login to many different servers. On a server you can then join a channel (chatroom) that suits your interests).
So then I had to come up with a nickname. I was watching some MTV The Real World once and there was someone who called himself The Puck.
I kinda liked the sound of it and thus The-Puck became my nickname. Often people asked me if I was a hockey fan. Later on I found out the MTV guy was a bit strange but ok whatever :).
After a few years I slowly changed it to PuckStar. Also because that word is without a dash and easier for a domain-name like www.PuckStar.com :). And I think it sounds cool. So that’s basically it.

Nederlands
In 1997 kregen we onbeperkt internet voor een vast bedrag (25gulden) per maand. Ik ben toen veel gaan chatten op IRC (met een programmaatje kun je inloggen op diverse servers. Op die servers kun je dan inloggen op een channel (chatroom) wat over allerlei onderwerpen kan gaan).
Maar ik moest dus wel een nickname verzinnen. Toen zag ik een keer MTV The Real World en daar noemde iemand zich The Puck.
Ik vond het wel wat hebben dus werd mijn nickname The-Puck. Vaak vroeg men of ik hockey fan was. Later kwam ik erachter dat die MTV gast best een apart figuur is maargoed, lekker belangrijk 🙂
Na een paar jaar veranderde ik het langzaamaan in PuckStar.
O.a. omdat dat 1 woord is zonder een streepje, dus makkelijker voor een domein naam als www.PuckStar.com :). En ik vond het wel grappig klinken. Dus dat is het een beetje.

Leave a Reply